Yin yoga

Yin yoga DongenYin yoga

Yin yoga is een rustige maar intensieve vorm van yoga die vooral uit zittende en liggende houdingen bestaat. De houdingen werken vooral op je bindweefsel, pezen en gewrichten. Yin yoga maakt deze sterker en soepeler en zorgt ervoor dat ze beter van voedingsstoffen worden voorzien. De houdingen kunnen je ook helpen bewuster te worden van je lichaam en beter te leren voelen. Bij alle yin-houdingen worden bepaalde meridianen (energiebanen) in je lichaam gestimuleerd waardoor de Qi (energie) beter kan stromen. En dat is volgens de Chinese Geneeskunde de basis voor een goede gezondheid.

“Bij yin yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar gebruik je de houding om in je lichaam te komen”

Stilte

Bij yin yoga zoek je de stilte in jezelf op doordat je vaak wat langer in een houding blijft dan bij andere vormen van yoga. Daardoor is het ook een vorm van mindfulness en bewegende meditatie. Wanneer je in een houding onrustig wordt of weerstand voelt leer je om bij het gevoel te blijven en alles er te laten zijn wat zich aandient. Bij yin yoga geef je je over aan de houding en laat je de zwaartekracht haar werk doen. Daardoor komt er ruimte om los te laten. Ons dagelijks leven is vaak behoorlijk yang. Er zijn veel prikkels en we moeten altijd heel veel. Dat kan spanning en onrust geven. Op zich is stress niet erg zolang er ook genoeg momenten van rust en ontspanning zijn. Omdat in een yin yogales volop ruimte is voor verstilling en ontspanning kunnen je lichaam en geest weer herstellen en opladen.

Over de lessen

Elk lichaam is uniek. Het gaat er bij yin yoga dan ook helemaal niet om hoe lenig je bent of hoe een houding er uit zou moeten zien. Het gaat om bewust worden van je lichaam waardoor je op een zachte en milde manier je grenzen kunt verkennen en misschien verleggen. Ik wil in mijn lessen een veilige en geborgen sfeer scheppen waarin je jezelf mag zijn. Het maakt niet uit of je al ervaring met yoga hebt, iedereen kan yin yoga doen! Ik werk met kleine groepen en ik houd rekening met ieders mogelijkheden en uitdagingen. Er wordt ook aandacht besteed aan ademhaling, voelen, verstillen en in het hier en nu zijn. De les wordt afgesloten met een liggende ontspanning. De yin yogalessen duren vijf kwartier.

Lestijden                                                                                                                                                                   Dinsdag:         09.30-10.45 uur – yin yoga
Dinsdag:         19.30-20.45 uur – yin yoga
Woensdag:    09.15-10.15 uur – yoga voor ouderen (info en aanmelden via SWOD) Woensdag:    10.30-11.30 uur – yoga voor ouderen (info en aanmelden via SWOD) Woensdag:    19.30-20.45 uur – yin yoga                                                                                   Donderdag:   19.30-20.45 uur – yin yoga
Vrijdag:            09.30-10.45 uur – yin yoga

Locatie yin yoga
Sint Josephstraat 119 in Dongen

Locatie yoga voor ouderen
De Cammeleur
Hoge Ham 126 in Dongen

Prijs yin yoga-lessen
€ 55,- voor een 5-lessenkaart
€ 110,- voor een 10-lessenkaart
€ 13,- voor een losse les

Spelregels strippenkaart

  • Ik streep alleen af als je naar de les komt. Graag wel op tijd afmelden als je niet kunt komen!
  • Als je je afmeldt binnen twee uur voor de les begint, dan wordt de les tóch afgestreept tenzij er een noodgeval is.
  • Bij een afmelding kun je in overleg en als er plaats is een andere les volgen.
  • Een 5-lessen strippenkaart is 3 maanden geldig, een 10-lessen strippenkaart is 6 maanden geldig. De kaart verloopt automatisch na 3 of 6 maanden. De weken waarin ik zelf niet kan of op vakantie ben tellen niet mee.
  • Resterende lessen vervallen, tenzij anders is afgesproken. Uitzonderingen zijn: bijzondere omstandigheden, langdurige ziekte of zwangerschap.
  • Terugbetaling van de strippenkaart is niet mogelijk.

Wil je proberen of yin yoga bij je past? Wees welkom voor een gratis proefles! Weet je het na de gratis proefles nog niet helemaal zeker, dan is het mogelijk om nog een aantal keer een losse les te volgen.

Voor meer informatie over de yogalessen of om je aan te melden voor een proefles: stuur een mailtje naar praktijklathyrus[at]outlook.com (typ @ in plaats van [at] ) Je kunt ook bellen of een whatsapp berichtje sturen naar: 06-27975253