Vijf Elementen Voeding

voedingsadvies DongenVoeding als medicijn

Heb je regelmatig last van een opgeblazen gevoel na het eten of ben je vaak moe? Moet je ’s nachts steeds plassen of ben je vaak verkouden? Ben je in de war door alle voedingstrends of heb je allerlei diëten geprobeerd en weet je niet meer wat nou echt goed voor je is? Met een persoonlijk Vijf Elementen voedingsadvies krijg je inzicht in de oorzaak van je klachten, de relatie tussen je klachten en je eetpatroon en hoe je je weer gezonder en energieker kunt gaan voelen.

Wat is Vijf Elementen Voeding? 

voeding voor een betere gezondheid DongenDe Chinese Voedingsleer – ofwel Vijf Elementen Voeding – is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In het westen is acupunctuur het meest bekend, maar in het oude China was de voedingstherapie het belangrijkst. De Chinese voedingstraditie is eeuwenoud, veilig en beproefd en daarom ook in onze tijd heel goed te gebruiken om gezond te blijven en klachten te voorkomen. Gelukkig hoef je daarvoor geen ingewikkelde ingrediënten te gebruiken of moeilijke Chinese recepten te leren. Het fijne van de Vijf Elementen Voeding is dat je de principes gewoon in onze westerse keuken kunt toepassen.

De Vijf Elementen voedingsleer gaat niet over calorieën tellen maar over de energetische werking van voeding en welke voeding jouw lichaam het beste voedt. Hoe voel je je nadat je iets hebt gegeten? Verwarmt het je of verkoelt het je? Geeft het je energie of kost het verteren je juist energie en ben je moe na het eten? (de after-dinner-dip). De Vijf Elementen Voeding is gericht op het versterken van je spijsvertering – het voeden van je midden – en je weer te leren voelen welke voeding goed voor je is. Het helpt je intuïtie en onderbuikgevoel te versterken waardoor je kiest voor voeding die je echt voedt. Daarmee kun je klachten voorkomen en verminderen en je gezonder en energieker te voelen. Vaak voel je je al beter met kleine aanpassingen in je eetpatroon.

Bij welke klachten? 

 • spijsverteringsproblemenvoedingsadvies in Dongen
 • vermoeidheid
 • kouwelijkheid
 • steeds terugkerende verkoudheid
 • allergieën
 • prikkelbare darmsyndroom
 • slaapstoornissen
 • slechte weerstand
 • herstel na ziekte
 • overgewicht en ondergewicht

Dit zijn maar enkele van de klachten waarbij de Vijf Elementen Voeding kan helpen. Daarnaast kan de Vijf Elementen Voeding ondersteuning bieden in verschillende levensfasen:

 • bij kinderwens
 • bij zwangerschap en na de bevalling
 • bij overgangsklachten

Voedingsadvies

Het Vijf Elementen voedingsadvies is persoonlijk en precies afgestemd op jouw klachten, jouw spijsvertering en constitutie. Voorafgaand aan het consult houd je een week lang in een voedingsdagboek bij wat je eet en drinkt en stuurt dat naar mij op. Daarmee krijg ik – en jij zelf ook – inzicht in je eetgewoonten. Tijdens een eenmalig consult bespreken we uitgebreid je gezondheidsklachten en je wensen en nemen we je voedingsdagboek door. Je krijgt na het consult een persoonlijk en uitgebreid voedingsadvies toegestuurd met specifiek op jou afgestemde adviezen en recepten. Ook geef ik zo nodig advies over veranderingen in leefstijl.

Kun je naast een voedingsadvies wat extra ondersteuning gebruiken? Maak dan ook een afspraak voor een massage. Als je meer wilt lezen over de Traditionele Chinese Geneeskunde kijk dan hier