Massage

massage DongenMeridiaan massage

Als de energie (Qi) vrij door je lichaam kan stromen voel je je gezond en in balans. Als er te veel of te weinig energie is of de energiestroom wordt ergens geblokkeerd kunnen er klachten ontstaan en kun je uiteindelijk ziek worden. Meridiaan massage en acupressuur beïnvloeden de Qi stroom in het lichaam en stimuleren het natuurlijke zelfhelende vermogen van ons lichaam. Door het masseren van de meridianen en druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten kan de energie weer vrij door het lichaam stromen, worden afvalstoffen afgevoerd en blokkades opgeheven. Het evenwicht tussen yin en yang wordt hersteld en je komt lichamelijk en emotioneel meer in balans. In overleg en afhankelijk van je klachten kan de meridiaan massage worden uitgevoerd op het hele lichaam.

Breuss massage

De Breuss massage is een zachte pijnloze massage van de wervelkolom waarbij de tussenwervelschijven worden gemasseerd. Deze massage is bijzonder geschikt voor pijnklachten door osteoporose, spit, ischias, hernia en versleten of verschoven tussenwervelschijven. De massage wordt uitgevoerd met Sint Janskruid olie en aan het eind van de massage wordt zijdepapier gebruikt. De Breuss techniek werkt zeer ontspannend waardoor deze ook goed gebruikt kan worden bij stress en spanningsklachten. De Breuss massage wordt voorafgegaan door de Dorn beenlengtecontrole en zo nodig beenlengtecorrectie (dit is een eenvoudige manier om een klein beenlengteverschil te corrigeren).

Energetische ontspanningsmassage

De energetische ontspanningsmassage is een zachte massage van het hele lichaam. Deze massage werkt heel goed bij spanningen, onrust en stress. Bovendien kan deze massage preventief worden gebruikt om gezond en in balans te blijven.

Wanneer niet masseren (contra-indicaties)

Massage is vrijwel altijd goed voor je gezondheid maar er zijn een aantal uitzonderingen. Ik masseer niet bij ernstige hartklachten, open wonden, ontstekingen, koorts en besmettelijke huidziekten. Bij zwangerschap is massage in overleg mogelijk.

Zou je willen weten hoe gezonde voeding bij kan dragen aan het behouden of versterken van je gezondheid kijk dan wat een voedingsadvies voor je kan betekenen. Als je meer wilt lezen over de Traditionele Chinese Geneeskunde kijk dan hier

Ik masseer alleen vrouwen