Havermout pannenkoek met appel en blauwe bessen

havermout pannenkoekIn de Chinese voedingsleer wordt het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag gezien. Een warm en voedzaam ontbijt geeft je energie en een behaaglijk gevoel in je buik. En het voorziet je van voldoende brandstof om je dag goed te kunnen beginnen. Een voorbeeld van een stevig en voedzaam ontbijt is deze havermout pannenkoek met appel en blauwe bessen compote. Het smaakt heerlijk en het is ook nog eens makkelijk te maken!

Ingrediënten:
Hout                 vers geperst citroensap
                          een handjevol blauwe bessen
Vuur                 citroenrasp
Aarde              1 ei
                          1 zoete appel
                          roomboter om in te bakken
Metaal            ongeveer 30 gram havermout
Water              snufje zeezout
                          beetje water

Per stevige pannenkoek gebruik je 1 ei en ongeveer 30 gram havermout. Voor meerdere pannenkoeken vermeerder je de hoeveelheden.

Bereiding:
Pannenkoek:  klop het ei los in een kommetje. Voeg er de havermout en een snufje zeezout aan toe en roer goed door elkaar. Laat het mengsel eventjes staan. Verhit de roomboter in een koekenpan en doe het beslag er in. Druk de pannenkoek een beetje aan en bak aan beide zijden tot hij goudbruin is.

Vruchten compote: schil de appel en snijd in kleine stukjes. Zet een pan met een beetje water op het vuur. Breng de stukjes appel met de blauwe bessen aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot het fruit zacht is. Voeg het sap van de citroen en de citroenrasp toe.

Eet smakelijk!

Wil jij je gezonder en energieker voelen? Kijk hier wat een Vijf Elementen voedingsadvies voor je kan betekenen.