Boerenkool stamppot met pastinaak en kikkererwten

step0002Boerenkool stamppot is een traditioneel winters gerecht maar ik maakte het nét even anders klaar. In plaats van aardappelen gebruikte ik pastinaak, knolselderij en kikkererwten om de puree te maken. De boerenkool kwam uit eigen tuin maar van de supermarkt kan natuurlijk ook. Gebakken uitjes en een lepel mosterd brengen de stamppot lekker op smaak. Mmm…! 

Ingrediënten:P1130209 (2)

Hout:            verse peterselie
Vuur:            4 pastinaken
Aarde:          1 knolselderij
                       500 gram boerenkool
                       klontje roomboter
Metaal:        2 uien
                       beetje mosterd naar smaak
Water:          1 potje bio kikkererwten
                       snufje zeezout

Bereiding:
Schil de pastinaken en de knolselderij en snij ze in stukken. Maak de boerenkool schoon, doe alles in een pan met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 tot 30 minuten koken tot het gaar is en giet af. Snij ondertussen de uien in kleine stukjes en fruit zachtjes in een pan. Pureer de kikkererwten of prak ze lichtjes fijn met een vork. Stamp de groenten en voeg de fijngemaakte kikkererwten toe. Doe er een klontje (of twee) roomboter door om de stamppot smeuïger te maken. Roer de gebakken uitjes erdoorheen en breng op smaak met een snufje zeezout en een lepel mosterd. Garneer met verse peterselie.

Eet smakelijk!